اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی : اتوماسیون صنعتی به بیان ساده‌ استفاده از کامپیوتر یا ابزار‌های کنترلی به جای انسان به منظور هدایت و کنترل ماشین آلات و پروسه‌های صنعتی است. به بیان دیگر اتوماسیون صنعتی نوعی بهره‌گیری کنترل عددی، کنترل منطقی قابل برنامه‌ریزی و دیگر سیستم‌های کنترل صنعتی به کمک رایانه‌ها و پایش و پردازش اطلاعات است. خط تولید است که هدف اصلی اتوماسیون صنعتی کاهش دخالت انسان است.

هرچند در اتوماسیون صنعتی تماما بدین صورت پیش نمی‌رود مثلا دستگاه‌های نیمه اتوماتیک توسط کامپیوتر و اپراتور(انسان) هدایت می‌شوند.

وظیفه اتوماسیون صنعتی بدین صورت است :

  •  تبادل اطلاعات بین قسمت های مختلف تولید توسط اتوماسیون صنعتی صورت می گیرد.
  • برقرار کردن استراتژی های کنترلی در کارخانه توسط اتوماسیون صنعتی
  • ایجاد یک واسطه بین کاربر و مجموعه تحت کنترل به وسیله اتوماسیون صنعتی

سیستم اتوماسیون صنعتی دارای دو فرایند تولید می باشد که عبارت است از

  • فرایندهای پیوسته (واگرا) از قبیل پالایش، پتروشیمی، شیمیائی، غذائی و …
  • فرایندهای گسسته (همگرا) از قبیل خودرو، الکترونیک، لوازم خانگی و …

فرایند اتوماسیون صنعتی تولید متناسب با نوع محصول مورد نظر به سه بخش تولید، بسته بندی و توزیع تقسیم می شود که مهمترین بخش فرایند ساخت همان تولید است. روبات های جابه جا کننده و برش دهنده از سنجش کیفیت مواد اولیه، انجام عملیات ابتدایی ساخت تا فرآوری محصول نهایی و آزمایش های پایانی کنترل محصول، پای ثابت اتوماسیون صنعتی در اکثر خطوط تولید می باشند. اما از آنجا که تمام فراورده ها و محصولات در پایان اتوماسیون صنعتی تولید نیاز به بسته بندی دارند و عواملی از قبیل سادگی حمل، مدت مصرف، مسائل بهداشتی، و…. در کیفیت محصول و توزیع فروش آن تأثیر گذارند، نیازمند نظارت نیروی انسانی است. زمان قرار گرفتن محصولات در خودروهای باربری تا عرضه محصول در فروشگاهها بخش توزیع انجام می شود. در این مرحله نیز استفاده از روباتهای ویژه بارگیری و خطوط حمل و نقل هوشمند، یکی از مهمترین دستاوردهای اتوماسیون صنعتی در بخش توزیع است.

نوشته های مشابه